DOI: 10.15673/fie.v9i4.748 (ukr)
Автори:
- В. І. Хрип’юк
Аннотація | Повний текст: У статті розглянуто теоретичні засади композиції державного регуляторного механізму активізації інноваційних процесів у визначених інституційних ланках харчової промисловості України. Визначені «сильні» та «слабкі» регуляторні важелі (через критеріальний базис світовизнаного Глобальногоінноваційного індексу), що формують інноваційний клімат у агропродовольчому секторі країни. Обґрунтовано перспективні напрями удосконалення державного регулювання інноваційного розвитку харчової промисловості України та з використанням авторського підходу визначені відповідні галузеві пріоритети.
Ключові слова:
- державне регулювання, інноваційна активність, глобальний інноваційний індекс, харчова промисловість, продовольча безпека.