Food Industry Economics

ISSN-print: 2312-847X
ISSN-online: 2411-4111
ISO: 26324:2012

ТЕНДЕНЦІЇ РОБОТИ ЗЕРНОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ

DOI: 10.15673/fie.v8i4.459 (ukr)

  • О. А. Стретович

Аннотація | Повний текст: У статті проаналізовано тенденції роботи зернопереробних підприємств України. Розглянуто економічні та організаційні умови в яких працюють великі підприємства по переробці зерна та мінімлини. Акцентовано увагу на негативних явищах, що впливають на розвиток ринкових відносин в зернопереробної галузі. Вказується на необхідність: конкуренції підприємств на стадії укладання договорів з покупцями; проведення тотального контролю за технологією виробництва; побудови тривалих партнерських відносин; стимулювання експорту борошна. Надані рекомендації щодо стратегії подальшого розвитку економіки підприємств даної галузі.

Ключові слова:

  • ринкові відносини, економіка зернопереробних підприємств, продукти переробки зерна.